Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η γειτονισσα

   Βγηκε στο μπαλκονι,τραβηξε την καρεκλα και καθησε στο τραπεζακι της.Τωρα αναβει τσιγαρο,φαινεται σκεπτικη και απο οσο μπορω να διακρινω αγχωμενη..ναι,για μια γειτονισσα μιλαω!
Δεν με εχει δει ακομη,δεν την ενδιαφερει τι γινεται γυρω...εχει επικεντρωθει στο τσιγαρο και στις σκεψεις της.Το μυαλο της τρεχει αλλου,μακρια απο αυτο το απογευμα,μακρια απο αυτο το μπαλκονι,χαμενο σε δρομους ξενους να αναζηταει διεξοδο,λυσεις,βοηθεια...τα ματια της το μαρτυρουν.
Εσκυψε το κεφαλι,μεσα της ξερει πως αυτο που την βασανιζει δεν ειναι ευκολο,ισως να χει περασει πολλα,ισως να την περιμενουν ακομη περισσοτερα.
     Αναβω τσιγαρο....δεν ξερω αν το κανω απο συμπαρασταση ή επειδη μου θυμιζει εμενα σε αντιστοιχες στιγμες..ξερω μονο οτι θελω να καπνισω!!Κοιταει τριγυρω,με ειδε..με βλεπει να ασχολουμαι με τον υπολογιστη,δεν την ενδιαφερει (προφανως) και πολυ..γυρισε το βλεμμα της αλλου,κοιταει μακρια πια.Σκεφτεται πως ισως υπαρχει λυση,για ολα υπαρχει λυση!!
    Σηκωθηκε ξαφνικα!Τρεχει μεσα στο δωματιο,παρατησε το τσιγαρο και εφυγε...κατι εγινε.Εβαλα λιγο βοτκα να συνοδευσω το τσιγαρο,πανω απο ολα υγεια λενε κολλητε...ξαναβγηκε εξω.Γελαει!!
Μαλλον κατι καλο εγινε,το προσωπο της αλλαξε,εσβησε το τσιγαρο και στεκεται ορθια κοιτωντας αμεριμνη την θεα..φαινεται αισιοδοξη πια,χαρουμενη.
   Βγαινει στο μπαλκονι καποιος,τον κοιταει στα ματια...την πηρε αγκαλια..αυτον εψαχνε,αυτον περιμενε,τωρα πια δεν ζηταει τιποτα αλλο,τα χει ολα,εχει αυτη εκεινον κι αυτος εκεινη..ακομη ειναι αγκαλια,εχουν κλειστα ματια,χαμενοι ο ενας στην καρδια του αλλου να βιωνουν το απολυτο..τιποτα δεν μοιαζει πιο σημαντικο,τιποτα πιο σπουδαιο γιαυτους,μονο μια ευχη εχουν πια...να παγωσει η στιγμη!!
   Σταματησαν να αγκαλιαζονται...τον κοιταει στα ματια.. "Σάγαπω" φωναζει..τα ματια της λαμπουν!
Ποσο μπορει να σε γεμισει μια λεξη που βγαινει απο πανω αριστερα?Ποσο χαρουμενο μπορει να σε κανει μια αγκαλια απο τον ανθρωπο σου?Ποσο ευτυχισμενο ενα χαμογελο απο το ατομο που ερωτευτηκες..αραγε θα ζησουμε ολοι μας κατι τετοιο?


Σκυβω το κεφαλι..Αναβω τσιγαρο..και συνεχιζω
να πινω την βοτκα μου...


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου