Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ματια...μια διαφορετικη προσεγγιση!

       Γνωριζω πως ειναι δυσκολο να το δεχτειτε....καταλαβαινω πως σας σοκαρω αυτη τη στιγμη,αλλα ολοι οι ανθρωποι εχουμε ματια! (ελα τι μας λες) Στην καθημερινοτητα μας τα χρησιμοποιουμε για να βλεπουμε,να κανουμε νοηματα και γενικα να αλληλεπιδρουμε με τον εξω κοσμο και τους γυρω μας.Ομως τα ματια,ειναι ισως απ'τα πιο σημαντικα οργανα στον ανθρωπο και για εναν αλλο λογο,σιγουρα λιγοτερο σημαντικο απ'την οραση αλλα με πρωταγωνιστικο ρολο στην ανθρωπινη υπαρξη.
      Ποσες φορες εχεις κοιταξει τα ματια της και νιωθεις την καρδια σου να σπαει σε κομματια?Ποσες φορες χαθηκες σε ενα της βλεμμα,ποσες φορες σε μαγνητησε με μια της μονο ματια και ακομη,ποσες φορες την κοιταξες και καταλαβες ολα εκεινα που θελει να σου πει και δεν σου λεει για διαφορους λογους... (θα το ανατπυξουμε αυτο σε αλλο αρθρο)
    Τα ματια ειναι πηγη εκφρασης συναισθηματων....ολα εκεινα που δεν λεγονται με το στομα μπορεις να τα διαβασεις εκει,χωρις καμια λεξη,χωρις κανενα ψεμα,εκει.....ολα μπροστα σου στην πιο αγνη τους μορφη,γραμμενα και αποτυπωμενα στα ματια της,να λαμπουν σαν τα ματια των μικρων παιδιων οταν ειναι χαρουμενα,ευτυχισμενα...
      Μπορεις ωρες να καθεσαι,να κοιταζοσαστε και να χανεσαι στο βαθυ κι ατελειωτο αγνωστο των ματιων της,ωρες που περνανε χωρις να μιλατε αλλα επικοινωνειτε σε ενα αλλο επιπεδο,σπουδαιοτερο,ομορφοτερο.....οι λεξεις χανουν το νοημα τους οταν ο ενας μπορει να καταλαβει και να νιωσει τον αλλον μονο απο τα ματια....δεν υπαρχει ωραιοτερη και πιο ουσιαστικη αλληλεπιδραση στις ανθρωπινες σχεσεις!
    Ματια....ο μεγαλυτερος ερωτας και η μεγαλυτερη παγιδα....ποσοι ερωτευτηκαμε κοιταζοντας τα δυο της ματια και ποσοι την πατησαμε παραμυθιαζομενοι απο αυτα που διαβασαμε και θελησαμε να ανακαλυψουμε στο βλεμμα της....κατσε και σκεψου το κολλητε και θα καταλαβεις πως αν ερωτευτηκες καποτε.....απο τα ματια ξεκινησες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου